Maszattal a Varázsboltban

közzétéve: február 16, 2019

Maszat egy cica. Újházy László cicája. Ő is részt vett a Varázsbolt következő epizódjának felvételén.

Maszat a Varázsboltban

Régóta izgat a hordozható zenelejátszók története. Amióta ugyanis Illyés Gyula megírta, hogy a régi görögök már mindenről tudtak, és a világ azóta csak ismétli magát, kerestem azokat a találmányokat, amelyekről ez nem mondható el. Sajnos, mint oly sokszor, most is felsültem, hiszen a hordozható zenelejátszó már évszázadokkal az iPod előtt megjelent. Ide sorolhatók ugyanis a zenélő automaták, amelyekre bőven akad antik példa.

A 2019. február 17-i Varázsboltban ezekről is szó kerül, de téma lesz a drótos magnó, a táskarádió és a walkman is. Ugye, emlékeznek még a Galaxis őrzői második részére? Amiben a walkman komoly szerepet kap. Íme egy ízelítő a filmből:

https://youtu.be/iix0CClEWgQ

Reinisch Jenő, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának egykori harsonaművésze komoly zenelejátszó-gyűjteménnyel rendelkezik, melynek egyik érdekes darabja az a professzionális walkman, ami már a nyolcvanas években jelent meg.

Reinisch Jenő walkmanje

A következő Varázsbolt a hordozható zenelejátszókról szól tehát. A Bartók Rádióban 2019. február 17-én 10:30-tól, utána pedig a Soundcloud Varázsbolt-oldalán.


Hozzászólások

Leave a Reply


[There are no radio stations in the database]