Bemutatkozás

Bősze Ádám (*1968), zenei antikvárius, a Bartók Rádió műsorvezetője.

A gimnázium elvégzése után ferences szerzetesként a Ferences Teológiai Főiskolán, illetve azzal párhuzamosan a Zeneakadémia zenetudományi szakán tanultam, többek között Kroó György és Komlós Katalin irányítása alatt. A Magyar Nemzetnél zenekritikusként, a Magyar Televízióban riporterként, műsorvezetőként kezdtem a médiapályát. Közvetítettem hangversenyt, vezettem vetélkedőt, és dolgoztam a TV2-nél, a Duna Televíziónál is. Egy időben a Budapest Rádió szerkesztőség-vezetője, illetve számos televíziós műsor szerkesztője voltam. Részt vettem a Gramofon című zenei szaklap elindításában, 2004-ben pedig megalapítottam saját zenei antikváriumomat. 2010-től kezdve a Magyar Antikváriusok Egyesületében az elnöki teendőket látom el. 2008-ban vettek fel a Bartók Rádióhoz: többek között a Muzsikáló reggel és Muzsikáló délelőtt adásainak műsorvezetőjeként, a New York-i Metropolitan Operaházból, illetve a Bayreuthi Ünnepi Játékok előadásairól sugárzott élő operaprodukciók kommentátoraként ismerhetnek a hallgatók. További műsorok, amelyeknek vezetését rám bízták: Virtuózok, MüpArt Classic, Kultikon, Hétvégi belépő. Örülök annak is, hogy a Kaposfest, a Cziffra Fesztivál és a Bartók Plusz Operafesztivál házigazdája lehetek.


Hozzászólások
 1. R. Zsuzsa   On   október 22, 2014 at 04:24

  I would like to know how to reach Mr. Bosze via drotposta. All my e-mails sent to him in the last two years to Muzsikalo Delutan seem to have been hijacked.

  Koszonettel:

  R. Zsuzsa
  most Albuquerque, korabban Sopron

 2. Szabó Zsófia   On   március 9, 2018 at 11:05

  Kedves Bősze Ádám!
  A közeljövőben lesz-e látható, hallható a zenei stand up műsora?
  Minden jót!
  Szabó Zsófia

 3. Révész Erzsébet   On   március 20, 2018 at 00:14

  Nagy élmény volt Önt hallani a színházi fellépésen. Nagyon élveztem és tanultam is belőle. Gratulálok őszinte tisztelettel Révész Erzsébet

 4. Dán József   On   július 4, 2018 at 21:19

  Üditő volt a Virtuózok program.Mindenki nyertese volt.
  Erdélyiként örültem,hogy néhány gyerekünk a versenyre jelentkezett. Meglepetés volt Kis Radu érett zenéje.
  Példás a szervezők versenyzőkről való gondoskodása .Egyebek mellett az Armel fesztivál rendezvényeire gondolok.Mi történt a Radut megillető programmal? Érdemes gondját viselni ennek a fiatalnak.Közös érték.Ezt vele is éreztetnünk kell.
  üdvözli,
  Dán József

 5. Móricz Csaba   On   június 21, 2019 at 01:30

  Kedves Ádám! Tévéből és rádióból évtizedek óta ismerem, személyesen még szemtől szembe nem találkozhatunk, de az utóbbi három év Bartók Plusz Operafesztiválon: 2017 Scaevola, 2018 Semmelweis és RockGiovanni, idén 2019-ben Opera gála, Arany Sárkány, Kékszakállú, és tegnap este a Nora operán (lehet, hogy valamit kihagytam) közelről is láthattam és hallhattam. A jobboldali karzatról szoktam többnyire az operákat megtekinteni és feltűnt a harmadik felvonás előtt, hogy már “civilbe” tekintette meg az operát. A stílusa, a megjelenése, az energia ami önt körülveszi számomra olyan felemelő, imádom hallgatni a müpart classic adásait és amikor operát közvetít a Bartók rádióban. Ritka manapság találkozni jó megjelenésű, markáns, szimpatikus, intelligens és egyben nagyon jó homorú emberrel, ön ezt mind megtestesíti. Kiváltságnak érzem, hogy már többször is láthattam személyesen, de valahol haragszok is magamra, mert nem mentem el az önálló estjére, de remélem jövőre is lesz, és ígérem elmegyek. Gondolom a pénteki azaz a mai Parasztbecsületet (reméljük nem marad el eső miatt) és a szombati Iris operát is ön fogja felkonferálni.
  Szerettem volna kifelé menet egy autogramot kérni öntől, de még nem sikerült összefutnom önnel, így ne lepődjön meg, ha egyszer egy lófarkas “fiatalember” a programfüzettel a kezében autogramot szeretne kérni.

  Remélem a következő évtizedekbe is megcsodálhatom felemelő stílusát.

  Üdvözlettel egy Miskolc hejőcsabai opera rajongó.

Leave a Reply[There are no radio stations in the database]