Bemutatkozás

Bősze Ádám (*1968), zenei antikvárius, a Bartók Rádió műsorvezetője.

A gimnázium elvégzése után ferences szerzetesként a Ferences Teológiai Főiskolán, illetve azzal párhuzamosan a Zeneakadémia zenetudományi szakán tanultam, többek között Kroó György és Komlós Katalin irányítása alatt. A Magyar Nemzetnél zenekritikusként, a Magyar Televízióban riporterként, műsorvezetőként kezdtem a médiapályát. Közvetítettem hangversenyt, vezettem vetélkedőt, és dolgoztam a TV2-nél, a Duna Televíziónál is. Egy időben a Budapest Rádió szerkesztőség-vezetője, illetve számos televíziós műsor szerkesztője voltam. Részt vettem a Gramofon című zenei szaklap elindításában, 2004-ben pedig megalapítottam saját zenei antikváriumomat. 2010-től kezdve a Magyar Antikváriusok Egyesületében az elnöki teendőket látom el. 2008-ban vettek fel a Bartók Rádióhoz: többek között a Muzsikáló reggel és Muzsikáló délelőtt adásainak műsorvezetőjeként, a New York-i Metropolitan Operaházból, illetve a Bayreuthi Ünnepi Játékok előadásairól sugárzott élő operaprodukciók kommentátoraként ismerhetnek a hallgatók. További műsorok, amelyeknek vezetését rám bízták: Virtuózok, MüpArt Classic, Kultikon, Hétvégi belépő. Örülök annak is, hogy a Kaposfest és a Bartók Plusz Operafesztivál házigazdája lehetek.


Hozzászólások
 1. R. Zsuzsa   On   2014-10-22 at 04:24

  I would like to know how to reach Mr. Bosze via drotposta. All my e-mails sent to him in the last two years to Muzsikalo Delutan seem to have been hijacked.

  Koszonettel:

  R. Zsuzsa
  most Albuquerque, korabban Sopron

 2. Szabó Zsófia   On   2018-03-09 at 11:05

  Kedves Bősze Ádám!
  A közeljövőben lesz-e látható, hallható a zenei stand up műsora?
  Minden jót!
  Szabó Zsófia

   • Molnár Ferenc   On   2018-03-19 at 21:57

    Kedves Ádám!
    Nemrég ért véget a fehérvári előadásod, én nagyon élveztem. Bocsánat a tegezésért én vagyok az idősebb (*65). 🙂 Felhőtlen másfél óra! Csak így tovább!
    Üdv: Molnár Feri

 3. Révész Erzsébet   On   2018-03-20 at 00:14

  Nagy élmény volt Önt hallani a színházi fellépésen. Nagyon élveztem és tanultam is belőle. Gratulálok őszinte tisztelettel Révész Erzsébet

Hozzászólás[There are no radio stations in the database]