Bősze Ádám

A BFZ közleménye

bfzlogoHonlapján tette közzé a Budapesti Fesztiválzenekar a Fővárosi Közgyűlés támogatáscsökkentésével kapcsolatban írt közleményét. Íme a szöveg:
“Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés zenekarunk támogatását 200 millió forinttal, 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette. A lépésről a főváros vezetése előzetesen nem tárgyalt velünk, és tudomásunk szerint a döntés következményeiről semmilyen hatástanulmány nem készült. Mivel a támogatás megvonásról a döntés évközben született, óhatatlanul felül kell vizsgálnunk jó előre tervezett és meghirdetett programunkat. Ennek részleteiről Fischer Iván holnap videóüzenetben tájékoztatja a közönséget.
A BFZ 1,150 millió forintos állami támogatásának meghosszabbításáról nemrég aláírtuk szerződésünket az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel, akik több alkalommal kifejezték, hogy nagyra értékelik zenekarunk munkáját. Az idei év tervezésekor a budapesti támogatás meghosszabbításával is számoltunk, annak ilyen mértékű, tárgyalás nélküli csökkentése elfogadhatatlan, méltatlan a világhírű zenekarhoz, amely évtizedek óta Budapestet képviseli az egész világon, és itthon is folyamatosan szolgálja Budapest kulturális életét.
A Budapesti Fesztiválzenekar vezetősége”
Fischer Iván videóüzenetet küldött a budapesti közönségnek. Ha meg akarja nézni, idekatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük