Bősze Ádám

Kármeliták párbeszédei


Ma este (2019. május 11.) a Bartók Rádió is élőben közvetíti a New York-i Metropolitan Operaház évadzáró előadását, amelyen Poulenc “A kármeliták párbeszédei” című kétfelvonásos operája kerül színre. A karmester Yannick Nézet-Séguin, a főbb szerepekben pedig Isabel Leonard, Adrianne Pieczonka, Karita Mattila, Karen Cargill és Erin Morley. További részletek a MET honlapján.

1 Comments

  1. Anna Patocskai

    Kedves Ádám! Szerintem érdekes, hogy a szövegkönyv alapjául szolgáló könyvet csak 2003-ban adták ki magyarul (A Kármel napja; Kairosz, Bp.)). Pedig más Bernarnos művek már megjelentek jóval hamarabb, pl. az Egy falusi plébános naplója (1943; Márciusi kiadás; Kassa), 1985 (!) , 2009 (Szent István Társulat). A Sátán árnyékában-t kiadta a Franklin (év nélkül), és szintén 1985-ben a SZIT. Meg a Bűntett is megjelent magyarul (1998; Kairosz)…igaz, nemigen fogyhatott, mert nagyon sokáig volt akcióban. 🙂
    Ennyire rázós ez a téma, vagy nem akadt méltó fordító? Nem tudom. Minden bizonnyal különösebben nem is lényeges. Csak eszembe jutott.
    Üdvözlettel
    Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük