Bősze Ádám

Kitérő

Pest felé

Éjjel megvettem a vonatjegyet a ma reggeli pesti vonatra, de elfelejtettem “felhúzni” az ébresztőórát, tehát elaludtam. Mázli, hogy Halász Gábor Pestre tart, így csak egy órát kések.
Mágyássy Szabolcs Scaevola című operájának nagy részét láttam (később kiküldtek), megrázó volt a Bach-motettaszerű nyitókórus, Mirella érzéki áriáját pedig úgy énekelte Horti Lilla, hogy a hideg futkorászott a hátamon. A Miskolci Szimfonikus Zenekar is biztonsággal, sokhelyütt nagy beleérzéssel játszott, Sándor Szabolcs karmesternek pedig sokat köszönhet a produkció.
Ma este Kodály “Székelyfonó”, úgyhogy sietek vissza.

1 Comments

 1. Móricz Csaba

  Kedves Ádám!
  Scaevola ősbemutatót én is a helyszínen tekintettem meg. Utólag is elnézést szeretnék öntöl kérni. A karzaton lévő helyemre igyekeztem, letekintettem és észrevettem önt, hogy a páholyban tartozkodik. A színházban dolgozó hölgyet megkérdeztem, hogy Bősze Ádám a tv-nek vagy a Bartók rádiónak közvetít (akkor nem tudtam, hogy ön fogja felkonferálni, pedig azt megelőző este láttam az m5-n a premier előtti próbákon készített adását). Nem tudom, hogy ezt meghalotta e, de hirtelen felnézett, és egy kicsit elszégyeltem magam, gyorsan a helyemre mentem, karzat közép, láttam, hogy még feltekint egyszer.
  Nagy rajongója vagyok önnek, lenyűgöz a tudása, az intelligenciája a hihetlen karizmatikus személyisége. Az opera felvezetése zseniális volt.
  Az opera végén nem csak nekem, hanem a mellettem lévő hölgynek is feltűnt, hogy ön eltűnt a páholyából. Azt furcsáltam volna, ha önnek nem tetszett volna az opera, igaz nagyon rövid volt, és lehetett volna még ennél is drámaibb. Gondoltam átült egy kellemesebb helyre vagy elszólították televiziós tevékenységei.
  Szerettem volna az előadás végén gratulálni önnek és elmondani milyen nagy hatással van rám a munkássága. Ez sajnos elmaradt. A belvárosban pedig nem nagyon jártam mostanában, így nem tudtam önnel összefutni a főutcán.
  Azért egy életre meghatározó pillanat marad amikor feltekintett, ez az elmémbe vésődött. (Sorok írása előtt is önt néztem az m5-n.)
  További sok sikert, még több operát és Müpart classicot az m5-re.
  Tisztelettel Móricz Csaba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük