Bősze Ádám

Nyugati-Vecsés-Müpa-Eszterháza

“Semmi vonat?” – szól hozzám vidáman egy kedves hölgy reggel a Kálvin téren. Jól jön ez a gyors találkozás, mert éppen a tegnapi interjú kapcsán gondolkozom, vajon a Bartók Rádiónak köszönhető rétegismertségből mennyit vesztek azzal, hogy már nem rádiózom, illetve ezt a veszteséget mennyiben képes pótolni, adott esetben helyettesíteni az internetes jelenlét. (Tudom, alig hihető, a lelkiismeretem megnyugtatására mégis le kell írjam, hogy az ismertség-csökkenés / szinten tartás / növelés figyelésének kevésbé a hiúságom a motorja, sokkal inkább érdekel, az ilyen-olyan médiajelenlét segítségével mennyire fejleszthetem a vállalkozásomat, hiszen – ha tetszik, ha nem – ebből élek. Kedves Lelkiismeretem! Ennyi elég lesz, megnyugodtál?)

Jól jött tehát a kérdés, mert a vasútról a Bartók Rádióban alig beszéltem, azóta viszont ennek a blognak, egyéb posztoknak köszönhetően a téma “műsorelemmé” vált. (A MÁV az új Patricia Petibon. Hangozzon ez bármennyire is horrorisztikusan.)

A Nyugati reggel

Elég az hozzá, a mai napot extra vonatozással kezdem, ugyanis tegnap Misi jelezte, elkészült az autó. Ez örömhír, persze. De az ilyen után remegő térddel kérdezi az emberfia, jelen esetben én, hogy “no, de mennyit vigyek magammal?” Most figyeljenek: Misi elmondta, egy korábban beszerelt alkatrész romlott el, amit garanciálisan cseréltek, sem az alkatrészért, sem a munkáért nem kell fizetni. 🤗 Úgyhogy most a monori “személyen” ülök, ahol minden tiszta, és nyugodt, bár messziről hallom, valaki hangosan szidja a vasúttársaságot, hörögvén, miért kell neki egy vonatnyit futni, hogy elérje a “valódi” szerelvényt. Nos, valóban áll a vágányon egy másik vonat, amire fölszállni nem lehet, és amin túl kell jutni, de erre mind a fő hirdetőtáblán, mind a vágány előtti kijelzőn fölhívták a figyelmet.

Vecsés-Kertekalja, 9:08

Pontosan indulunk, pontosan érkezünk. Nincs mit hozzátenni. Misi az állomáson vár, átveszem a kocsit, indulok a Müpába. A holnapi Zenergia koncertre a próba tízkor kezdődik, még egy kávéra is van időm.

Nahát, van saját öltözőm! 🤗

A próba fájdalommentes (dolgoztasson profikkal!), mielőtt hazamennék, az autót lerakom egy díjmentes helyen, otthon pedig vasalok. Este nem csupán zenei, hanem protokollesemény vár. Ettől függetlenül a vonatot választom. Ott sem ciki az öltöny, mindössze azzal kell számolni, hogy kalauznak jegyvizsgálónak néznek.

Scarbantia IC

Eszterházára 13:29-kor indul a vonat Kelenföldről. Elméletileg. A mi járatunk műszaki hiba miatt hatperces késéssel indul. A térerő Kelenföld után megszűnik, se telefon, se internet, eljön az olvasás ideje.

Tangómánia hétfőn a Rumbach zsinagógában

Fertőszentmiklósra kis késéssel érkezünk. Most egy időre elfelejtem a tangókönyvet, és Joseph Haydnra, Fényes Miklósra és Mária Teréziára figyelek. Jó társaság, nem?!

Nézegetem a Google Mapset, milyen látnivalók vannak a környéken

6 Comments

  1. Major Mari

    Kedves Adám! Én is a” vonatjavaslók

    táborához tartozom de most elbizonytalanodtam Tegnap Balato nkeneséről a Vizipók nevű vonattal mentünk Kelenföldik. Az első kocsi kivülről nagyon jó pofajú volt és üres. Persze mert le volt zárva. A többi mocskos kocsiba álltak az emberek mert dugig volt. Légkondi nincs ablak nyithatatlan 60 fok .leginkább a bevagonírozáshoz tudnám hasonlitani.Ja és 25 percet késett Egy pozitivum volt. Előre mentünk nem hátra. Na de ez talán a ritka példa. A Szegedi már jó volt azt általában szeretem. Azért csak vonatozzunk tovább! Jó utakat. 13 án Szegeden találkozunk Wagner is ott lesz! Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük