Bősze Ádám

Siposs Antal


Ma este 6-kor leleplezik a révfülöpi Siposs ház falán lévő emléktáblát. Ezt ugyan már megtették január 21-én is (ld. a képet), de nem árt nyomatékosítani, hogy Liszt Ferenc egykori tanítványa Révfülöpön is élt, illetve itt halt meg. Néhány évvel ezelőtt a nyomába is eredtem. Az itteni (értsd: révfülöpi) helytörténész, Miklós Tamás elmondása szerint a helyi “Villa Filip” című lapban jelent meg nemrég a “fellelhető legteljesebb” Siposs-életrajz.

1 Comments

 1. Miklós Tamás

  Kedves Ádám!
  A Siposs Antal emléktábla 2017 januári avatása az időjárás viszontagságai miatt elmaradt. A kezdeményező háztulajdonos nem tudott lejönni Révfülöpre, és…
  De erről a honlapunkon (www.revhon.hu) hírt adtunka következő képpen:
  “…Szerettünk volna születése napjához (január 17.) közel megemlékezni róla, de programunk megtartására várhatóan halála évfordulójához (június 18.) kapcsolódóan kerül megrendezésre. Addig is egy előzetes kép a már elhelyezett emléktábláról.”
  A nyári emléktábla avatás képei: http://revhon.hu/?p=813
  Egyébként az egyetlen részletes és pontos életrajz a Villa Filip tavalyi lapszámában olvasható… A zenei lexikonokban és a meghívón is még Siposs Antal születési dátuma sem pontos, ami az anyakönyvi bejegyzés szerint 1837 !
  Üdvözlettel:
  Miklós Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük