Bősze Ádám

#szeretnekahallgatók – új változat

SMS-ben érkezett az első, és az utána következő tizenöt évben is többnyire ezen a csatornán jött a legtöbb neheztelő üzenet. A műsorvezetési stílussal volt legtöbbször gondja a Bartók Rádió hallgatóinak, bár meggyőződésem szerint legfeljebb húsz ember írta ki rendszeresen magából a dühét, a többi vagy magában fortyogott, vagy elfogadta azt amit csinálok.

“Internetek” – az egyik örökzöld

A Húszak (nevezzük így akcióhőseinket) intelligens emberek, rendszerint jó stílusban, lényegretörően fogalmaztak, néhányuk kifejezetten vicces volt. Az évek során az összegyűjtött beszólásokból füzet készült, és még egy stand upra való is összejött belőlük.

Sztranyák Zsófi rizója örök emlék

Hazudnék, ha azt mondanám, hiányoznak a pikírt sorok, minden esetre van, amit nekik köszönhetek. Ráébresztettek, hogy semmi esély megfelelni mindenkinek. Lazítottak az amúgy sokszor merev és modoros stílusomon (ezek persze el nem múltak, legfeljebb intenzitásukban enyhültek), és az életfelfogásomat is kedvező (?) irányba terelték.

A közösségi média felületein ritkán jelennek meg negatív kommentek. Amik eljutnak hozzám, ilyen-olyan szemszögből értékelhetőek, van megfontolandó és elgondolkodtató köztük. Csak az elmúlt néhány hétben kezd föltolulni egy-egy zsigerből jövő utálkozás. A legutóbbit például úgy szerettem volna megosztani! De – mit tegyek – nem elég frappáns. Ezért arra gondoltam, ennek a közzétételével, illetve szerkesztett változatával ösztönzöm a nagyerdeműt, legyen oly kedves fogalmazza meg eredeti stílusban a negatív véleményét!

Már majdnem jó!

Történt, hogy a budapesti Eötvös10 új sorozatát (Muzikális bestiák) rövid videóban reklámoztam. Erre a filmre érkezett az alábbi reakció. Van benne spiritusz, reménykeltő, de a kidolgozatlanság, a hanyag központozás (nyilván zsigeri véleményalkotásról van szó) elveszi az élét, az egész puszta trollkodássá válik. Pedig mennyivel hatásosabb lenne így:

“Ki ez a kötelezően szakállas, jellegzetesen izraelita, tevepofájú eltartott, munkát soha aki sosem dolgozik?”

Erőre hát kartársak, nemsokára érkezik a könyv!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük