Bősze Ádám

Van az úgy,

hogy szépen eltervezed a dolgokat, nyugodtan hátradőlsz, már a sikert is elkönyveled, amikor egyik pillanatról a másikra megváltozik a világ, új döntéseket kell hozni, új utakat kell kitalálni.

Az utazóközönség a tényekkel szembesül épp

Ha nem is ennyire drámai, de felettébb érdekes helyzet alakult ki tegnap a Nyugati pályaudvaron, ahol szembesültem a ténnyel, a 12:20-ra tervezett Tokaj IC baleset miatt a “mávistene-tudja-mikor” érkezik, azaz a “mávistene-tudja-mikor” indul Nyíregyháza irányába. Mivel este föllépést terveztünk oda, gyorsan döntöttem, inkább vezetek. Szerencsére hagytam időt, bőven számoltam vele, így már délután fél 4-re a nyíregyházai szállodába értem. Persze bosszantott, hogy a vezetéssel bő két óra pocsékba ment, de legalább meghallgattam a Spotify újdonságlistáját, rajta sok kevés jó felvétellel. Ennek például örültem:

Este a nyíregyi közönség kitett magáért, még azokat a sztorikat is meghallgatták, amelyeket a Bartók Rádióból már ismertek. Ha minden igaz, tavasszal újra megyek. Adná Isten!

Ma reggel röpke két óra autózás után már Budapesten voltam. Kicsit rá kellett lépni a gázra, ugyanis Pécsre vonattal akartam utazni. Ez volt a terv. Este a Csorba Győző Könyvtárban lesz könyvbemutató, idén az utolsó előtti. Jelentem, a vonatot elértem. Olvasom Hász Róbert harmadik “fábiánmarcelljét”. Ha jót akarnak maguknak, vagy másoknak, karácsonyra elkezdik/folytatják a sorozatot!

Első osztályon ülök, közel a prémiumhelyekhez. Ez az a hibrid büfés kocsi, amiről korábban már írtam. (Nincs kedvem előkeresni és linkelni, bármennyire is menő lenne.) De nem is ez a lényeg! Hallom, ahogy az egyik utas a kalauznál jegyvizsgálónál akarja leadni az ételrendelését. Nem mindent értek, de egy “dupla presszó” elhangzott. 😳🤣 Tanítani kellene azt a kedvességet, jómodort, amivel a hölgy kezeli a tévelygőt. Fülig ér a szám. Remélem, Pécsig is kitart!

4 Comments

 1. Dr. Kiss Margit Ilona

  A közelmúltban egy Volánbusz járaton utaztam,
  balesetet szenvedtünk. Nem a buszvezető volt hibás, neki köszönhetően senki sem sérült meg az utasok közül, nem borultunk fel. Bizony, bárhol, bármikor..
  Olvasás:
  Befejeztem Lackfi János Rocky című könyvét, olvassák el minél többen.👋🌌

 2. Szikora Éva

  Kedves SZERIGABI! Tudja ezt Ádám .. . hiszen a meghívás megtörtént a Veresegyházi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár vezetője részéről!
  Üdv. ☺

 3. Szikora Éva

  Nagyon drága, kedves Ádám!
  Mérhetetlenül örülök nyíregyházi sikerének(ez egyszer irigylem a nyíregyháziakat .. . más miatt nem sok minden akad). Tudom, miről beszélek, mint írtam Ádámnak, 37 évet éltem ott, egy darabig a sűrűjében (Államigazgatás)

  De most is megkérdezném, Kedvesádám, mikor fog beleférni Veresegyház . . . a programjába?
  Igaz, itt csak 17 éve élek . . .viszont egy órán belül bármilyen járművel elérhető Bp-ről.

  Maradéktalan rajongói üdvözlettel: Sz. Éva

  P.S. Kedden a MOM Kultúrban ezt a kérdést ismét felteszem Ádámnak . . .ha lesz módom rá . . Remélem lesz, hiszen biztos sokan várják majd dedikálásra is . . .akkor oda lépek én is! ☺

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük