Bősze Ádám

dátum

2023. október 17.
Expired!

időpont

18:00

#Puccini — Nagy zenészek, nagy szerelmek

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.

Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven – lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, de most csupán vezetéknevek, hiszen az általuk legvonzóbbnak tartott hölgyeken és férfiakon keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók által oly kedvelt komponisták néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

Ezen az estén Puccini szerelmi életéről tudhatunk meg többet: Miért maradt Elvira Gemignani a kicsapongó, sőt kétes viszonyaira egyenesen büszke zeneszerző mellett? Jelent-e komolyabb akadályt az udvarlásban, ha nem beszélünk közös nyelvet a hölggyel? (Spoiler: nem.) Mit tett Puccini, amikor szeretőjével felismerték egy operaelőadáson? Mennyire állt távol tőle a vulgaritás? (Spoiler: kevésbé, mint gondolnánk.) Efféle kérdésekre kapunk válaszokat szórakoztató anekdotákból, történetekből, melyekkel az előadás végigvezet bennünket a komponista életútján.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!
Jegyek kaphatók a Bácskai Kultúrpalota jegyirodájában.