Videók, sajtó

videó, hang

Unlimited - Beszélgetés Bősze Ádámmal

Ezerarcú művészet – Bősze Ádám zenetudóssal a komolyzenei kalandokról
Beszélgetés Az Első Pesti Egyetemi Rádióban

Ha zene szól, nem tudok mással foglalkozni
Bősze Ádám és Vashegyi György a Kult50-ben

FIX TV | Bóta Café - Bősze Ádám | 2019.07.23.

#szeretnekahallgatók Kaposváron

#szeretnekahallgatók a Cziffra Fesztiválon

#szeretnekahallgatók - Lodoletta sajnálatos esete

Bánó András - KULTÚRFELELŐS 29. rész - Bősze Ádám

Válogatott SAJTÓ

“Persze nem hazudtolta meg azt a kultúrkört, amelyből érkezett, a témákat a komolyzene, az opera, a koncertek világából merítette, hangyányi rést nyitva a bordó bársonyfüggönyön, hogy bekukucskálhassunk a kulisszák mögötti nagyon is esendően emberi világba, és harsányan kacaghassunk azon, hogy ők is hozzánk hasonlóan gyarló lények, számtalan helyzetkomikumot hordozó élettel.

KULTER LOGO

BIZTOS KEZEKBEN A KOMOLYZENE

A KULTER.HU KRITIKÁJA, 2019.

“Rengeteget beszélünk manapság komolyzenei téren a közönség nevelésének szükségességéről, de eszközeink, illetve a rendelkezésre álló lehetőségeink még korlátozottak. Ezt a tárházat bővítik a Bősze Ádám-féle stand up és egyéb, komolyzenével kapcsolatos programok, melyek rengeteg új ismerettel gazdagíthatják a téma iránt érdeklődőket, miközben valóban jól is szórakozhatnak.

EGY HANGNEM, AMI ÉVTIZEDEK ÓTA HIÁNYZIk

A PAPAGENO PORTÁL KRITIKÁJA, 2019.

“A klasszikus zenei szakma kulisszatitkaiba és viszontagságaiba nyerünk nagyon okos és kritikus betekintést, hétköznapi nyelven, anélkül, hogy bárki eszébe jutna, itt aztán a magasművészetről van szó. […] Ez az a hangnem, ami már évtizedek óta hiányzik: a könnyed elegancia. […] Ez a sorozat hiánypótló vállalkozás, akár a stand up-jellegű oldalról, akár a tematikus előadások szempontjából, amelyek szintén különlegesek témájuk, stílusuk miatt. („Morendo”-estje például a zeneszerzők halálával foglalkozik, különös tekintettel a szokatlan esetekre. Ez tipikusan olyan téma, ami nemcsak a zeneszerető embert vonzza be, hanem bárkit. És ha már ott van, akkor talán érdeklődni kezd a szimfóniák iránt, még ha a szifilisz elég kellemetlen halálnem is.) Egész biztosan lesz folytatás, legyen is, számos téma és humorforrás létezik még a magasművészetben

SZERETTÉK A HALLGATÓK

A REVIZORONLINE PORTÁL KRITIKÁJA, 2018.

“Hogy országos Bősze várható, az már azért is örömteli újság, mert ez a standup-est jó. Jó, mert másfél óráig nem unatkozunk – ez már önmagában nagy dolog, egy amerikai standup special ritkán hosszabb 50-60 percnél –, és jó, mert a klasszikus koncertlátogatóknak végre van hol fellélegezni. Igen, ne is tagadjuk, hogy Bősze Ádám most a komolyzenei színtér szelepe, egy olyan esemény főszereplője, ahol végre lehet hahotázni, vihorászni, matatni, cukorkát bontogatni, köhögni, köhögés közben röhögni, röhögés közben köhögni, és így tovább, mert nem fog ránk szólni senki. És végre ki lehet nevetni az operák bugyuta cselekményét, az operaszereplők hülye nevét, azt, hogy ebben a kisestélyis-frakkos „cudar világban” is van komédia és félreértés, na és persze…”

A klasszikus zenének nem kell cégér!

A Fidelio portál interjúja, 2019.

Like this:

[There are no radio stations in the database]
%d bloggers like this: